Wat heeft het LOVB-concept ten doel?

Foto De opzet van het concept is dat er sprake moet zijn van vooraf goed georganiseerde LOVB-werkbezoeken en vooraf goed ontwikkelde LOVB-lessen. Hierdoor wordt het mogelijk om leerlingen met dit concept zo levensecht mogelijk te laten leren. Vervolgens kan worden nagegaan of dit leidt tot:

  • een betere motivatie bij leerlingen;
  • een beter gemotiveerde keuze voor een vervolgopleiding; en
  • een sterkere koppeling tussen VMBO, MBO, HAVO en het bedrijfsleven.
Uit onderzoek naar de resultaten van het eerste LOVB-project bleek dat het voor zowel de leerlingen, hun ouders, de school als het technische bedrijf Enraf-Nonius een groot succes was.

Foto In het kader van het project werd ook een film gemaakt, die enthousiast werd ontvangen door leerlingen, ouders, scholen en het bedrijfsleven. Dit sterkte Wilfried in zijn overtuiging om dit concept verder uit te bouwen en deze weg te blijven volgen. De positieve feedback van alle betrokken partijen was aanleiding om het LOVB-concept te gaan uitbreiden en te verbinden met LOVB-Techniek; hierdoor is en kon LOVB-Techniek ontstaan.

Meer weten?

Wilt u weten wat LOVB-Techniek voor u, uw onderwijsinstelling of bedrijf zou kunnen betekenen? Hier kunt u lezen welke diensten LOVB-Techniek levert. Maar u kunt natuurlijk ook direct contact opnemen. Wilfried staat u graag te woord om zijn concept en dienstverlening nader toe te lichten! Stuur gerust een e-mail via het contactformulier.